Evde kısa kollu ile namaz kılınır mı? Evde kısa kollu ile namaz kılınır mı?, Kadın evde başı açık namaz kılabilir mi?, Erkeklerde sıfır kollu ile namaz kılınır mı?, Erkek evde şortla namaz kılınır mı?, Eşofmanla namaz kılınır mı?, Kadınlar evde kısa kollu namaz kılabilir mi?
Evde kısa kollu ile namaz kılınır mı?
Kadın evde başı açık namaz kılabilir mi?, Din İşleri Yüksek Kurulu
Kadınların namazda el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenleri avrettir (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. I, 46). Dolayısıyla vücut hatlarını belli etmeyen ve teni göstermeyen kıyafetlerle namaz kılmaları gerekir.
Kadın evde başı açık namaz kılabilir mi?
Kadın evde başı açık namaz kılabilir mi?,
Din İşleri Yüksek Kurulu Kadınların namazda el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenleri avrettir (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. I, 46). Dolayısıyla vücut hatlarını belli etmeyen ve teni göstermeyen kıyafetlerle namaz kılmaları gerekir.
Erkeklerde sıfır kollu ile namaz kılınır mı?
Erkeklerde sıfır kollu ile namaz kılınır mı?,
Din İşleri Yüksek Kurulu
Ergenlik çağına ulaşmış bir kadının, mahremi olmayan erkeklerin yanında olduğu gibi namaz kılarken de vücudunun dinen örtülmesi gereken yerlerinin tamamını örtmesi gerekir. Baş da örtülmesi gereken yerlerdendir.
Erkek evde şortla namaz kılınır mı?
Erkek evde şortla namaz kılınır mı?,
Hz. Peygamber'in (s.a.s.) çorapsız olarak namaz kıldırdığı kaynaklarımızda sabittir (Ebû Dâvûd, Salât, 89 [653]; İbn Mâce, İkâmetü's-salavât, 66 [1038]). Bu sebeple çorapsız olarak namaz kılmakta bir beis yoktur.
Eşofmanla namaz kılınır mı?
Eşofmanla namaz kılınır mı?,
Erkeğin namazda örtünmesi gereken yerleri göbek ile diz kapağı arası, kadının ise el ve yüz dışında bütün bedenidir. Buna göre erkeklerin pijama veya eşofmanla, kadınların da tesettürü sağlayabilecek şekilde dikilmiş olan gecelik ve sabahlıkla evlerinde namaz kılmaları mekruh olmaz.
Kadınlar evde kısa kollu namaz kılabilir mi?
Kadınlar evde kısa kollu namaz kılabilir mi?,
İş elbisesi ya da büyüklerin yanına çıkılmayacak tarzda kıyafetlerle namaz kılınması mekruh olarak kabul edilmektedir. Bu ibadet yerine getirilirken şık ve temiz kıyafetler giyilmelidir. Namaz kıyafeti olarak tercih edilecek olan kıyafetin erkeklerde mahrem olarak kabul edilen bölgeleri kapatması gerekir.
Saçı açık kadının namazı kabul olur mu?
Saçı açık kadının namazı kabul olur mu?,
Kadınların namazda el, yüz ve ayakları dışında kalan bütün bedenleri avrettir (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. I, 46). Dolayısıyla vücut hatlarını belli etmeyen ve teni göstermeyen kıyafetlerle namaz kılmaları gerekir.
Kısa kollu namaz kılmak günah mı?
Kısa kollu namaz kılmak günah mı?,
Hanbel, Müsned, VI,150, 218, 259. İbn Huzeyme, hadisin sahih; Tirmizî, Hasen; Hakem ise Müslim'in şartlarına göre sahih olduğunu söylemiştir). Bu hadisler buluğ çağına ermiş Müslüman bir hanımın namaz kılarken saçlarını ve diğer avret mahallini örtmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.
Atlet külotla abdest alınır mı?
Atlet külotla abdest alınır mı?,
Eskiden kolları sıvamak kibir alameti sayıldığı için kolu kıvrık namaz kılmak mekruh kabul edilmiştir (el-Fetâva'l-Hindiye, 1/106). Ancak günümüzde böyle bir algı söz konusu değildir. Öte yandan erkeklerin, kısa kollu gömlekle de namaz kılmalarında bir sakınca yoktur.
Takke alnı kapatırsa namaz kılınır mı?
Takke alnı kapatırsa namaz kılınır mı?,
Şortla, Atletle, Pantolonla ve Eşofmanla Abdest Alınır mı? Gusül abdesti için iç çamaşır ile alınması uygun görülmüştür. Fakat normal abdest alınırken mahrem yerlerin kapalı olma şartıyla kol ve ayakların yarıya kadar açık olması bir sorun teşkil etmemektedir.
Erkek kısa pantolon ile namaz kılınır mı?
Erkek kısa pantolon ile namaz kılınır mı?,
Şâtıbî, el-Muvâfakât, 2/489). Sonuç olarak namaz kılarken başın takke, sarık vb. bir şeyle örtülmesi evladır. Bununla birlikte baş açık bir hâlde namaz kılmak da caizdir.