Nişanda takılan para kime aittir? Nişanda takılan para kime aittir?, Nişanda takılan paralar kimin olur?, Nişan atılınca takılar kimde kalır?, Nişanda takılan takılar mehir olur mu?, Erkeğe takılan takılar kime ait?, Nişan masrafları kime ait?
Nişanda takılan para kime aittir?
Nişanda takılan paralar kimin olur?, Yani kendisine takıldığından itibaren takılar artık kadınındır, onun malıdır.
Nişanda takılan paralar kimin olur?
Nişanda takılan paralar kimin olur?,
Yani kendisine takıldığından itibaren takılar artık kadınındır, onun malıdır.
Nişan atılınca takılar kimde kalır?
Nişan atılınca takılar kimde kalır?,
Düğünde kadına takılan takılar ve paralar, Yargıtay uygulamasına göre kadına bağışlanmış sayılmaktadır. Dolayısıyla bu takılar, kadının kişisel malı sayılır.
Nişanda takılan takılar mehir olur mu?
Nişanda takılan takılar mehir olur mu?,
Nişan bozulursa takılar kimde kalır? Nişanın bozulması halinde nişan yüzüğü hariç diğer değerli takıların iadesi, hediye eden nişanlı, onun ana babası ya da onlar gibi davranan tarafından talep edilebilir.
Erkeğe takılan takılar kime ait?
Erkeğe takılan takılar kime ait?,
9) Düğünde takılan takılar mehir yerine geçer mi? Düğünde takılan takılar, İslam hukukunda mehir olarak kabul edilmez. Mehirden farklı olarak, düğün takıları, düğüne katılan misafirler ve aile bireyleri tarafından gelin ve damada hediye olarak verilir ve genellikle kadının kişisel malı olarak kabul edilir.
Nişan masrafları kime ait?
Nişan masrafları kime ait?,
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, işbu kararı ile mevcut içtihattan farklı bir karar vermiş olup erkeğe takılan takıların erkeğe ait olacağına, sandığa konulan takıların ise tarafların ortak mülkiyetine ait olacağına karar vermiştir.
Nişan parası kimin?
Nişan parası kimin?,
Nişan töreninde gelinin giyeceği elbise damat, damadın giyeceği takım ise gelin tarafı tarafından satın alınır. Kimi aileler bu kıyafetleri bohçaya dahil eder, kimi aileler ise ayrıca hediye eder. Nişan töreninin masraflarını genellikle gelin tarafı üstlenir.
Nisandan ayrıldım altını alabilir mi?
Nisandan ayrıldım altını alabilir mi?,
Yargıtay, düğünde takılan takıların geline ait olduğu görüşündedir. Aksine bir anlaşma ya da o yöreye özgü bir gelenek ya da örf-adet kuralı yoksa ziynetler de takı paraları da kadına aittir.
Nişan takıları kime aittir?
Nişan takıları kime aittir?,
Nişanlımdan Ayrıldım. Altınları Benden Geri Alabilir mi? Nişanın bozulması halinde örf adet gereği olağan olarak verilen altınlar ve hediyeleri geri alınmaz. Ancak olağan hediyeleri aşan altınların ve hediyelerin iadesi istenebilecektir.
Nişanda erkek tarafı atarsa ne olur?
Nişanda erkek tarafı atarsa ne olur?,
Nişanda çiftlere takılan altın, döviz ve nakit paralar kime takılmışsa onundur. Burada takıların kim tarafından takıldığı önemli değildir. Erkeğe takılanlar erkekte, kadına takılanlar kadında kalır. Nişanlılık süreci evlilikle sonuçlanmışsa, nişanda takılan takılar istenmez.
Nişanda kızın ailesi takı takar mı?
Nişanda kızın ailesi takı takar mı?,
Nişanın haklı bir sebep olmaksızın nişan yüzüğü atarak bozulması halinde, kusurlu olan taraf bunun sonuçlarına katlanır. Nişan hediyelikleri bakımından iade için ise kusur aranmaz. Nişanın bozulmasından kaynaklanan davaların zamanaşımı süresi 1 yıldır. Nişanlılık ile ilgili davalarda Aile Mahkemeleri görevlidir.